Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Як економити на харчуванні без шкоди якості
commentss НОВИНИ Всі новини

Як економити на харчуванні без шкоди якості

Продукти харчування становлять важливу частину витрат

13 травня 2020, 09:30 comments3577
Поділіться публікацією:
Як економити на харчуванні без шкоди якості

Велику частину свого доходу багато людей витрачають на продукти харчування, бо ціни ростуть швидше, ніж заробітні плати. Як же можна скоротити витрати без шкоди якості і при цьому зробити раціон смачним і різноманітним? Пропонуємо кілька практичних порад.

Відмовтеся від напівфабрикатів

Ці продукти істотно економлять час на приготування їжі, але в них містяться шкідливі добавки, які можуть нашкодити здоров'ю. І незважаючи на те, що заморожені котлетки, млинці і пельмені коштують не дуже дорого, при нескладних підрахунках ви зрозумієте, що за ці гроші можна самостійно приготувати ці страви і будуть вони в два рази смачніше і корисніше.

Купуйте сезонні продукти

Як правило, на сезонні продукти ціна завжди знижена. Навіщо вам купувати помідори за захмарною ціною, якщо вони напхані хімічними добавками і ніякої користі організму не приносять. Салат можна зробити з капусти, буряків або гарбуза. З цими овочами також можна готувати супи і основні блюда.

Відмовтеся від ковбаси і сосисок

М'ясні напівфабрикати — одні з найбільш шкідливих продуктів у нашому раціоні. Вони коштують дорожче сирого м'яса, але не містять у собі ніяких вітамінів і поживних речовин, а навпаки, шкідливі добавки, які небезпечні для здоров'я. Якщо ви не готові відмовити собі в смачному бутерброді, використовуйте для його приготування запечене в духовці м'ясо або обсмажене куряче філе.

Складайте меню

Перед походом в магазин складіть меню на кілька днів. Чіткий список допоможе вам заощадити гроші, час на закупівлю і приготування страв. Це вбереже вас від спонтанних покупок, на які, часом, ми витрачаємо зайві гроші.

Вибирайте страви з повторюваними продуктами

Заощадити гроші і зробити раціон різноманітним можна за допомогою повторюваних продуктів. Наприклад, сьогодні ви готуєте картопляну запіканку, а через день радуєте близьких смачними дерунами. Або ж у один день подаєте на стіл смачний салат з капусти, а на другий варите ароматний борщ.

Не викидайте їжу

Намагайтеся хоча б раз на тиждень влаштовувати день, коли ви доедаете всі страви, які є в холодильнику, або готуєте що-небудь лише з наявних продуктів, не бігаючи в найближчий магазин за яйцями або молоком.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, які продукти харчування краще готувати самостійно, а не купувати в магазині.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Новини партнерів


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!