Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
Канадські дослідники стверджують, що людям, які страждаьют гіпертонією, необхідно додавати в свій раціон сочевицю. Цей продукт є джерелом багатьох вітамінів, тому підтримує роботу всього організму.
Експерти з'ясували, що калій, який входить до складу сочевиці, здатний нормалізувати кров'яний тиск, запобігши нездужанню. Для гіпертоніків цей продукт дуже корисний, тому що підвищений тиск призводить до проблем з серцево-судинною системою.
Сочевиця також забезпечує організм залізом — мікроелементом, який необхідний при кровотворних процесах. Він також бере участь у синтезі гемоглобіну, який розподіляє кисень по всьому організму.
Відомо, що цей вид круп багатий на білок, вітаміни групи В, фолієву кислоту, а також на магній, мідь, марганець і цинк, які допомагають підтримувати організм у тонусі.
Крім цього, сочевиця містить невелику кількість жиру і багато клітковини, яка збільшує обмін речовин і надовго зберігає відчуття ситості, зменшуючи при цьому бажання перекусити.
Раніше видання "Коментарі" повідомляло, яка спеція здатна знизити артеріальний тиск.
Новини партнерів
Новини