Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Чим корисний цикорій і чи може він повністю замінити каву
commentss НОВИНИ Всі новини

Чим корисний цикорій і чи може він повністю замінити каву

Кількість корисних речовин в корені цикорію вражає

19 травня 2020, 12:20 comments4341
Поділіться публікацією:
Чим корисний цикорій і чи може він повністю замінити каву

Незважаючи на те, що кава є одним з найпопулярніших напоїв у світі, багато людей шукають їй гідну альтернативу. У великій кількості кофеїн може серйозно нашкодити здоров'ю, тому його варто обмежити в раціоні, або зовсім виключити. Серед любителів цього напою великою популярністю користується цикорій. Чим він корисний, і чи здатний він замінити каву?

Відомо, що кількість корисних речовин в корені цикорію вражає: вітаміни груп А, В і Е, вітамін С, клітковина, магній та інсулін (що робить його ідеальним напоєм для людей, страждаючих діабетом). Крім того, він (на відміну від кави, який подразнює слизову шлунку) сприятливо впливає на здоров'я травної системи.

Експерти стверджують, що цикорій здатний нормалізувати баланс мікрофлори кишечника, а також зміцнити імунітет, знизивши ризик появи запальних процесів в організмі.

Напій з кореня цикорію, як і кава, дарує заряд енергії і сил, підвищуючи працездатність і концентрацію уваги. В ньому відсутній кофеїн, але він володіє тонізуючим ефектом завдяки високому вмісту вітамінів.

Істинним кавоманам цикорій навряд чи сподобається, тому що він відрізняється і за смаком, і по запаху. А людям, які п'ють каву, щоб трохи підбадьоритися і прийти в себе, цикорій цілком може стати гарною альтернативою. Замінити каву повністю він не зможе, адже рослини і вироблювані з них напої занадто різні, щоб оцінювати їх з точки зору взаємозамінності. У кожного є і плюси, і мінуси.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, як зробити каву набагато кориснішою.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!