Сім продуктів, які варто купувати про запас
Деякі продукти сміливо можна купувати про запас
Кожна господиня знає, що в домі, на всяк випадок, повинен бути "стратегічний запас". Але у багатьох продуктів термін придатності закінчується дуже швидко, тому їх не варто купувати у великій кількості. Але є і ті продукти, які можуть прослужити довго, правда важливо дотримуватися певних умови їх зберігання.
Цукор
Цей продукт може зберігатися до 8 років без втрати смакових якостей. Правда, якщо при цьому дотримуватись певних умов зберігання. Краще всього зберігати цукор в герметичних пластикових мішках вагою не більше 5 кілограмів.
Макарони
Якщо ви любите пасту, то макаронні вироби можна теж купувати про запас. Зберігати їх просто: сухе, темне місце підходить як для відкритих пачок, так і для закритих. Чим сухіше повітря в місці зберігання, тим довше можна зберігати макарони. Однак якщо ви вже відкрили пачку, то пересипте її в герметичний пластиковий контейнер або скляну банку з кришкою.
Борошно
Хоча борошно і відноситься до продуктів з тривалим терміном зберігання, але до його закінчення, а це не більше 12 місяців, воно може змінити свої смакові якості. В ідеалі оновлювати запаси потрібно раз на півроку. Для зберігання борошна підходять сухі приміщення з нульовою температурою. Час від часу її потрібно просіяти, щоб уникнути появи комах.
Горіхи
Неочищені горіхи в холодильнику можуть пролежать без втрати якості і смаку близько 6-8 місяців, а в морозильній камері — рік. Очищені горіхи краще зберігати в холодильнику — в контейнері або скляній банці з кришкою. Вони не втратять своїх корисних властивостей і смакових якостей при такому зберіганні від 2 місяців до півроку, залежно від типу горіхів.
Рослинна олія
У темному прохолодному місці, у скляній тарі рослинна олія може зберігатися близько 2 років. Тому цілком можна робити відчутні запаси улюбленої олії. Не варто зберігати в холодильнику, як багато хто звик. Вже при -7 градусів вона починає кристалізуватися і втрачати свої корисні властивості.
Мариновані овочі
Цей продукт може зберігатися в банці до 2 років, для цього потрібно дотримуватися правил консервації: стерильність, герметичність, пропорції солі і оцту. Зберігати такі заготовки рекомендують в холодильнику або льосі.
Боби
Бобові культури не вимагають дбайливого зберігання, єдина умова – відсутність вологи. У сушених бобів немає терміну придатності. Консервовані заготовки можуть зберігатися більше року, за умови герметичного зберігання.
Раніше видання "Коментарі" повідомляло, які продукти допомагають уникнути зневоднення.