П'ять "модних" суперфудів, про які варто знати
Суперфуди можна додати практично в будь-яку страву
В раціоні харчування повинні регулярно з'являтися суперфуди - продукти з високим вмістом вітамінів і корисних речовин. Вони позитивно впливають на організм, запобігаючи захворювання і зміцнюючи імунітет. Про які суперфуди ви могли і не знати?
Горіхова олія
Олія, яка отримується з плодів волоського горіха, цілком здатна замінити оливкову та соняшникову. У її складі є багато вітамінів і корисних речовин, які підтримують організм у тонусі, знімають втому і допомагають нормалізувати артеріальний тиск.
Моринга
Листя моринги багате на антиоксиданти, клітковину, білок та інші цінні мікроелементи. Завдяки їм цей суперфут допомагає в боротьбі з цукровим діабетом, авітамінозом і проблемами шлунково-кишкового тракту.
Борошно кассаві
Це борошно часто використовують замість кокосового і гречаного. Воно припаде до смаку веганам, прихильникам палео-дієти і тим, хто не переносить глютен. Корисна для людей, у яких захворювання кишечника.
Кавунове насіння
Можете сміливо їсти кавун разом з насінням, тому що в них міститься багато вітаміну В і корисних жирів. Вони знижують рівень цукру в крові, зміцнюють серцевий м'яз, а також прискорюють відновлення клітин, омолоджуючи організм.
Ягоди макі
Приємний смак в поєднанні з позитивною дією роблять ці ягоди чудовим помічником організму. Вони нормалізують цукор в крові, є антиоксидантами, прискорюють обмін речовин і травлення.
Раніше видання "Коментарі" повідомляло, кому категорично не можна ягоди годжі.