Рубрики
МЕНЮ
Виталий Войчук
Напевно, кожен хоч раз у житті стикався з проблемами травної системи. Порушити її роботу можуть постійні стреси, сидячий спосіб життя, прийом препаратів і, звичайно ж, раціон харчування. Які продукти допомагають "усунути збій" і покращують травлення?
Буряк
До складу цього овоча входить бетаїн і бетанін. Вони відносяться до ліпотроних речовин, які приймають активну участь у жировому обміні і поліпшує діяльність клітин печінки. Клітковина, яка міститься в буряках, активізує виділення травних соків, полегшуючи цим пересування їжі по травному тракту.
Імбир
Цей продукт багатий на вітаміни і мікроелементи, які допомагають травленню. Він відомий своїми антисептичними властивостями і є головним помічником в боротьбі з паразитами. Імбир підвищує активність ліпази та інших травних ферментів.
Авокадо
Цей фрукт багатий здоровими жирами і клітковиною. Унікальна комбінація цих речовин допомагає правильному травленню і підшлунковій залозі. У його плодах міститься велика кількість антибактеріальних речовин, які своїм комплексним впливом здатні відновити пошкоджену слизову шлунка. Авокадо здатне поліпшити склад кишкової мікрофлори і знизити кислотність шлунку.
Чорнослив
Користь чорносливу для травної системи загальновідома давно. В чорносливі міститься дигидрофеніл — ізатин, який сприяє легкому і природному очищенню кишечника, іншими словами, чорнослив діє як м'яке проносне. При гастритах із зниженою кислотністю цей продукт покращує травлення.
Геркулес
Геркулесова каша корисна при захворюваннях шлунка і підшлункової залози. Вітамін Е, який міститься в геркулесі, допомагає шлунку в боротьбі зі шкідливим впливом жирної їжі і нормалізує роботу кишечника. Також його варто вживати при низькій кислотності шлунка і при гастриті.
Раніше видання "Коментарі" повідомляло, які продукти можуть "скрутити" живіт.
Новини партнерів
Новини