Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Названо п'ять продуктів для хорошого травлення
commentss НОВИНИ Всі новини

Названо п'ять продуктів для хорошого травлення

Травна система організму часто піддається випробуванням

23 травня 2020, 03:25 comments3244
Поділіться публікацією:
Названо п'ять продуктів для хорошого травлення

Напевно, кожен хоч раз у житті стикався з проблемами травної системи. Порушити її роботу можуть постійні стреси, сидячий спосіб життя, прийом препаратів і, звичайно ж, раціон харчування. Які продукти допомагають "усунути збій" і покращують травлення?

Буряк

До складу цього овоча входить бетаїн і бетанін. Вони відносяться до ліпотроних речовин, які приймають активну участь у жировому обміні і поліпшує діяльність клітин печінки. Клітковина, яка міститься в буряках, активізує виділення травних соків, полегшуючи цим пересування їжі по травному тракту.

Імбир

Цей продукт багатий на вітаміни і мікроелементи, які допомагають травленню. Він відомий своїми антисептичними властивостями і є головним помічником в боротьбі з паразитами. Імбир підвищує активність ліпази та інших травних ферментів.

Авокадо

Цей фрукт багатий здоровими жирами і клітковиною. Унікальна комбінація цих речовин допомагає правильному травленню і підшлунковій залозі. У його плодах міститься велика кількість антибактеріальних речовин, які своїм комплексним впливом здатні відновити пошкоджену слизову шлунка. Авокадо здатне поліпшити склад кишкової мікрофлори і знизити кислотність шлунку.

Чорнослив

Користь чорносливу для травної системи загальновідома  давно. В чорносливі міститься дигидрофеніл — ізатин, який сприяє легкому і природному очищенню кишечника, іншими словами, чорнослив діє як м'яке проносне. При гастритах із зниженою кислотністю цей продукт покращує травлення.

Геркулес

Геркулесова каша корисна при захворюваннях шлунка і підшлункової залози. Вітамін Е, який міститься в геркулесі, допомагає шлунку в боротьбі зі шкідливим впливом жирної їжі і нормалізує роботу кишечника. Також його варто вживати при низькій кислотності шлунка і при гастриті.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, які продукти можуть "скрутити" живіт.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!