Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Ідеальний сніданок: п'ять кращих добавок до каші
commentss НОВИНИ Всі новини

Ідеальний сніданок: п'ять кращих добавок до каші

Каша - ситний і збалансований сніданок

25 травня 2020, 09:20 comments4585
Поділіться публікацією:
Ідеальний сніданок: п'ять кращих добавок до каші

Багато людей звикли снідати кашею, тому що вона заряджає енергією, дарує відчуття ситості і прилив сил. Але урізноманітнити її смак і зробити максимально корисною можна за допомогою декількох смачних добавок.

Фрукти

Це самий простий і корисний спосіб підсолодити вівсянку або будь-яку іншу кашу. Всі фрукти – джерело корисних речовин, вітамінів і мінералів. До того ж фрукти додають бадьорості і піднімають настрій. З вівсянкою краще всього поєднуються банани, яблука і груші. Рисова каша теж добре поєднується з яблуками. В цілому ж фрукт може бути будь-який, головне, щоб вам подобалося.

Ягоди

На відміну від фруктів в порцію можна додати цілу жменьку різних ягід. Володіючи унікальним вітамінно-мінеральним складом, ягоди зміцнюють імунітет, нормалізують роботу серцево-судинної системи, мають антисептичну, протизапальну і ранозагоювальну властивості.

Горіхи і сухофрукти

Сушені фрукти – відмінна альтернатива свіжим фруктам в будь-який сезон. Вибирайте курагу, чорнослив, родзинки. Так, для рисової каші відмінно підійдуть родзинки і курага; пшоно теж добре поєднується з перерахованими варіантами. До сухофруктів можна додати горіхи. Це можуть бути кешью, мигдаль, фундук, волоський і бразильський горіхи.

Мед

Якщо кашу ви сприймаєте тільки солодку, то настійно рекомендується замінити цукор на ложечку меду. Незважаючи на те що за калорійністю ці продукти приблизно однакові, їх дія на організм помітно розрізняється. Так, мед помітно краще засвоюється, являє собою джерело корисних речовин і вітамінів, не відкладається у вигляді зайвих сантиметрів на талії.

Варення

Це може бути варення з одного виду, а може бути цілий мікс з ягід і фруктів. Так, варення з вишні або смородини багате вітаміном С. А абрикосове покращує пам'ять і функції головного мозку, благотворно впливає на роботу серця. Варення сміливо можна додавати в вівсяну, кукурудзяну, рисову, манну, пшоняну каші.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, яка каша допомагає зміцнити імунітет.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!