Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Корисні звички для здоров'я щитовидної залози
commentss НОВИНИ Всі новини

Корисні звички для здоров'я щитовидної залози

Щитовидна залоза відповідає за вироблення гормонів

28 травня 2020, 03:25 comments2649
Поділіться публікацією:
Корисні звички для здоров'я щитовидної залози

Щитовидна залоза хоч і маленький орган, зате дуже важливий. Точніше, вона — найважливіший елемент ендокринної системи, тому її потрібно берегти. А в цьому вам допоможуть прості і корисні звички.

Обмежте себе від стресів

При сучасному ритмі життя важко обійтися без стресів і нервового напруження, але слід боротися з негативом. Під час страху, люті чи занепокоєння в організмі виробляється кортизол, а його високий рівень веде до неприємних наслідків. Чим менше ви будете нервувати, тим здоровіше буде ваш організм.

Більше ненасичених жирів

Правильно сформуйте свій раціон харчування, щоб в ньому було більше ненасичених жирів. Вони містяться в горіхах, яйцях, жирних видах риби, а також авокадо. Ці речовини підтримують роботу щитовидної залози.

Менше сої

Соя може викликати гіпотиреоз — стан, коли виробляється недостатньо гормону щитовидної залози. Вона не дозволяє організму поглинати йод, необхідний для нормальної роботи щитовидної залози.

Менше капусти і редиски

В цілому, ці овочі дуже смачні й корисні, але якщо їх споживати в сирому вигляді у великій кількості, то може розвинутися зоб — пухлиноподібне збільшення щитовидної залози.

Відмова від куріння

Через куріння щитовидка виробляє більше гормонів, ніж потрібно організму, виникає гіпертиреоз. Крім того, токсичні речовини в димі заважають нормальному засвоєнню йоду, що в підсумку призводить до захворювань цього органу.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, коли варто перевірити стан щитовидної залози.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!