Рубрики
МЕНЮ
Виталий Войчук
Давно не секрет, що овочі — джерело вітамінів, мікроелементів і інших корисних речовин, які підтримують здоров'я організму. Кожен з овочів має свої корисні властивості. Дієтологи радять звернути особливу увагу на огірок, його часто недооцінюють, не усвідомлюючи, наскільки він може бути корисним.
Відомо, що цей хрусткий овоч містить в собі вітаміни А, С, В, Е, К, а також калій, фосфор, кальцій, магній, нікотинову кислоту і тіамін. Вони зміцнюють імунну систему, покращують зовнішній вигляд шкіри і згортання крові та знижують рівень цукру.
Через те, що огірок на 96% складається з води, його рекомендують вживати в спекотні дні, щоб уникнути зневоднення організму. Але це ще не всі переваги цього овоча. Огірок має сечогінну дію, тому його варто вживати при захворюваннях нирок і інфекціях сечовивідних шляхів. Цей овоч ефективно виводить з організму токсини і покращує обмін речовин.
Крім цього, огірок багатий антиоксидантами, які захищають клітини від шкідливої дії вільних радикалів, запобігаючи небезпечним процесам в організмі.
Раніше видання "Коментарі" повідомляло, кому не можна їсти багато огірків.
Новини партнерів
Новини