Головна Новини Здоров'я народна медицина Вчений назвав небезпечну кількість родимок на тілі
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчений назвав небезпечну кількість родимок на тілі

Вчений розповів, що існує закономірність: чим більше на шкірі родимок, тим вище ризик розвитку раку

25 листопада 2019, 23:55 comments2627
Поділіться публікацією:
Вчений назвав небезпечну кількість родимок на тілі

За словами німецького вченого, професора Крістоффера Гебхардта з Університетської клініки Гамбурга-Еппендорфа, появу родимок можна охарактеризувати як невдалу спробу шкіри захистити себе від сонячних променів.

Вчений розповів, що родимка виникає, коли кілька так званих меланоцитів, які є клітинами шкіри, утворюють барвник меланін, який забарвлює шкіру в коричневий колір сонця. У той же час родимки бувають не тільки набуті, але і вроджені, причому точна причина вроджених родимок невідома. Набуті родимки з’являються тільки після народження або після перших двох років життя і є результатом комбінації спадкової схильності і ультрафіолетового випромінювання.

Професор Кристофер Гебхардт розповів, що родимки є найбільш поширеними доброякісними змінами в шкірі. Але буває, що родимка перетворюється на злоякісне ураження. Тому після появи підозрілої плями слід негайно обстежитися. Фахівець пояснив, що тільки кожна десятитисячна родимка розвивається в злоякісну меланому, яка є агресивним типом раку шкіри. Однак існує деяка закономірність: чим більше на шкірі родимок, тим вище ризик розвитку раку. Експерт зазначив, що люди які мають більш ніж 50 родимок мають в п’ять разів вищий ризик розвитку раку шкіри. 

Як раніше повідомляло видання "Коментарі", дієтологи назвали "найбрудніші" продукти харчування.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!