Гаряче пиво і горілка з перцем: як не варто лікувати застуду

Алкоголь при застуді може нашкодити здоров'ю

В осінньо-зимовий період починається пік інфекційних захворювань, тому головним завданням є зміцнення імунітету. Багато людей при перших симптомах грипу або застуди вдаються до "бабусиних методів" лікування, але чи дійсно вони ефективні?

Часто при кашлі і хворому горлі рекомендується вживати гаряче пиво. Вважається, що воно допомагає вивести мокротиння з організму, а також має ефект легкого снодійного, тому розслаблює організм і дозволяє хворій людині швидше заснути. Але лікарі виступають проти такого методу, стверджуючи, що алкоголь здатен лише погіршити ситуацію, оскільки створює додаткове навантаження на організм, який і так бореться з інфекцією.

Ще одним методом, який нібито допомагає зняти симптоми грипу, є горілка з перцем. Цю "гарячу" суміш вживають, щоб прискорити процес відділення мокротиння, але науково доведено, що спиртні напої не допомагають при простудних захворюваннях. Алкоголь розширює судини і створює помилковий ефект тепла, а при високій температурі і зовсім може нашкодити здоров'ю.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, які народні засоби приносять більше шкоди, ніж користі.