Головна Новини Здоров'я народна медицина Вилікувати карієс можна на стадії плями
commentss НОВИНИ Всі новини

Вилікувати карієс можна на стадії плями

З пошкодженої карієсом ділянки відбувається втрата кальцію

31 січня 2020, 19:25 comments2259
Поділіться публікацією:
Вилікувати карієс можна на стадії плями

Помітивши білу пляму карієсу на зубах можна спробувати вилікувати її самостійно. Розвиток карієсу відбувається поступово, передає "Вести медицина".

Як зазначається, зміни починають відбуватися в підповерхневому шарі емалі, сам поверхневий шар емалі залишається більше збереженим. Причина — обидва шари розрізняються за хімічним складом. Поява пігментованої плями — це початок патологічного процесу. Далі, з пошкодженої ділянки відбувається втрата кальцію, фосфору, магнію, карбонатів. Ще знижується щільність емалі і підвищується її розчинність. Але навіть на цій стадії хвороба є виліковною і з нею можна спробувати боротися.

Так, одним з ефективних способів є обробка білої каріозної плями 2% водним розчином фторидом натрію. Робити це потрібно шляхом аплікації протягом 10 — 15 хвилин. Вже через другу добу, необхідно взяти жорстку щітку і чистити зуби ремінералізуючим гелем, який містить кальцій і фосфат. Процедуру потрібно повторювати два рази на добу по 3 хвилини. Сам курс лікування триватиме від двох і до 30 днів.

Раніше "Коментарі" писали, чому небезпечно вибілювати зуби в домашніх умовах.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!