Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
Про цілющі властивості журавлини багато хто з нас знає з дитинства: її сік багатий вітаміном C і корисними мікроелементами, які допомагають організму боротися з хворобами. А цукор, яким частенько "компенсують" дуже кислу ягоду, бадьорить і піднімає настрій — що теж буває не зайвим при застуді. Але на цьому корисні властивості журавлини не закінчуються.
Американські дослідники з'ясували, що в плодах журавлини містяться поліфеноли, які підвищують імунітет. Вчені протягом 10 тижнів спостерігали за добровольцями, яких розділили на дві групи. Першій щодня давали 500 мл журавлинного соку, а другий — підфарбовану воду, плацебо. Результати експерименту показали, що у людей з першої групи імунні клітини виявилися активнішими у 5 разів, порівняно з другою групою.
Відомо, що журавлина багата на вітаміни групи В (В1, В2, В6), С, Е, а також на бета-каротин і мінерали: калій, кальцій, магній, фосфор, залізо та флавоноїди, які діють як сильні антиоксиданти.
Журавлинний сік допомагає при запаленні легень, які часто викликає вірус грипу. Активні інгредієнти, які містяться в ягоді, допомагають запобігти прилипанню вірусу до клітин і, таким чином, запобігають розвитку хвороби.
Раніше видання "Коментарі" повідомляло, чому кожен день потрібно пити гранатовий сік.
Новини партнерів
Новини