Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
У цедрі лимона міститься набагато більше вітамінів і корисних речовин, ніж у його соку і м'якоті, тому її не можна викидати. Дієтологи стверджують, що корисні властивості цедри лимона допомагають при багатьох захворюваннях.
Відомо, що кірка лимона багата на вітамін С, який зміцнює захисні сили імунної системи, а також цілюще впливає на нервову систему, нормалізує кровообіг і зміцнює судини.
Крім цього, цедра лимона містить клітковину, яка покращує процеси травлення. Вона усуває спазми, нудоту і розлад кишківника. Цей продукт ефективно виводить з організму шлаки та токсини, здійснюючи захист клітин тіла від інфекцій.
Експерти кажуть, що в лимонній шкірці є потужні антиоксиданти, які запобігають появі ракових клітин. Люди, які вживають цитрусові зі шкіркою, знижують ризик розвитку онкологічних захворювань.
Серед інших достоїнств кірки лимона: доброчинний вплив на роботу серцево-судинної системи, адже поліфеноли, які входять до складу продукту, знижують рівень "поганого" холестерину в крові та запобігають тромбоутворенню в судинах.
Також цедра лимона сприяє схудненню, покращує стан шкіри та підтримує здоров'я порожнини рота.
Раніше видання "Коментарі" повідомляло, які хвороби можна вилікувати за допомогою лимона.
Новини партнерів
Новини