Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
Запалення
є однією з перших реакцій імунної системи на розвиток інфекції.
Воно може виникнути з різних причин і виявлятися різними симптомами, зокрема підвищеною температурою, набряком і болем запаленого
ділянки. При серйозних ознаках слід, безумовно, звернутися до лікаря, але,
якщо мова йде про прості випадки, як застуда, забій або розтягнення, то допомогти
організму справитися з проблемою зможе правильне харчування.
Селера
Цей продукт багатий на вітаміни і цінні речовини, в тому числі і апигенин — поліфенол, який володіє протизапальним ефектом. За допомогою селери можна налагодити роботу організму, наприклад, усунути спазми судин в області запалення, зняти набряклість і почервоніння. Для цього варто щодня вживати близько 50 г цієї рослини.
Ананас
Він
не тільки смачний, але і дуже корисний. Ананас містить багато вітаміну С,
який зміцнює імунну систему, захищаючи організм від інфекцій. А також в його
склад входить ензим бромелайн — фермент, який володіє протизапальними і
загоюючими властивостями. Ця речовина впливає на активність лейкоцитів, які беруть участь у боротьбі із запаленням.
Імбир
Про
лікувальні властивості імбиру відомо давно. Цей продукт часто використовують, як
противірусний та імуностимулюючий засіб. В імбирі міститься гінгерол —
активне з'єднання, яке покращує кровообіг, зміцнює імунітет, запобігає
появу ракових клітин і зменшує симптоми запалення в організмі.
Куркума
Це
спеція багата на куркумін, який має багато корисних властивостей. Вчені
довели, що регулярне вживання цієї приправи сприятливо позначається на
здоров'ї. Вона зменшує запалення райдужної оболонки ока і захищає сітківку
від впливу сонячних променів.
Мигдаль
Вчені
провели кілька досліджень і довели, що мигдаль здатний знизити больовий
синдром і зменшити запалення в організмі. Для цього кожен день варто вживати 30-50 г цього горіха.
Новини партнерів
Новини