Головна Новини Здоров'я народна медицина П'ять продуктів, які усувають запалення в організмі
commentss НОВИНИ Всі новини

П'ять продуктів, які усувають запалення в організмі

Ці продукти діють не гірше ліків

8 квітня 2020, 09:35 comments3605
Поділіться публікацією:
П'ять продуктів, які усувають запалення в організмі

Запалення є однією з перших реакцій імунної системи на розвиток інфекції. Воно може виникнути з різних причин і виявлятися різними симптомами, зокрема підвищеною температурою, набряком і болем запаленого ділянки. При серйозних ознаках слід, безумовно, звернутися до лікаря, але, якщо мова йде про прості випадки, як застуда, забій або розтягнення, то допомогти організму справитися з проблемою зможе правильне харчування.

Селера

Цей продукт багатий на вітаміни і цінні речовини, в тому числі і апигенин — поліфенол, який володіє протизапальним ефектом. За допомогою селери можна налагодити роботу організму, наприклад, усунути спазми судин в області запалення, зняти набряклість і почервоніння. Для цього варто щодня вживати близько 50 г цієї рослини.

Ананас

Він не тільки смачний, але і дуже корисний. Ананас містить багато вітаміну С, який зміцнює імунну систему, захищаючи організм від інфекцій. А також в його склад входить ензим бромелайн — фермент, який володіє протизапальними і загоюючими властивостями. Ця речовина впливає на активність лейкоцитів, які беруть участь у боротьбі із запаленням.

Імбир

Про лікувальні властивості імбиру відомо давно. Цей продукт часто використовують, як противірусний та імуностимулюючий засіб. В імбирі міститься гінгерол — активне з'єднання, яке покращує кровообіг, зміцнює імунітет, запобігає появу ракових клітин і зменшує симптоми запалення в організмі.

Куркума

Це спеція багата на куркумін, який має багато корисних властивостей. Вчені довели, що регулярне вживання цієї приправи сприятливо позначається на здоров'ї. Вона зменшує запалення райдужної оболонки ока і захищає сітківку від впливу сонячних променів.

Мигдаль

Вчені провели кілька досліджень і довели, що мигдаль здатний знизити больовий синдром і зменшити запалення в організмі. Для цього кожен день варто вживати 30-50 г цього горіха.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, які продукти допоможуть при болю в животі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!