Українським лікарям почнуть доплачувати за пологи

В Україні може запрацювати до 2020 року "Програма медичних гарантій"

Як стало відомо, Національна служба здоров'я України буде доплачувати українським лікарням за пологи близько 8000-9000 гривень. Про це повідомив керівник відомства Олег Петренко в інтерв'ю "Сегодня".

За словами Петренка, ця цифра може коригуватися і буде законною, коли буде затверджена законом про державний бюджет в додатку "Програма медичних гарантій". У будь-якому випадку, вона відразу ж буде озвучена для українців. Люди зможуть не турбуватися за своє життя і життя і здоров'я свого малюка. Це багато в чому допоможе вирішити матеріальне питання для багатьох сімей.

При цьому було зроблено акцент на тому, що українцям зі своєї кишені нічого доплачувати не доведеться.

Якщо кожен пологовий будинок укладе такий договір, то йому не потрібно буде брати додаткову плату з українців. В цей тариф буде входити все.

Така програма в Україні може запрацювати вже з 2020 року. Якщо клініки порушуватимуть цей договір, то кожен українець зможе про це сказати за номером гарячої лінії служби 1677. Після цього з клінікою відразу ж буде розірваний договір і більше ніяких виплат вона не отримає. Тому організувати впевнені, що ніхто не буде ризикувати своїми грошима. Також такий проект допоможе зменшити корупцію в країні і значно збільшити рівень медичних послуг.

Таку програму повинні затвердити при прийнятті нового державного бюджету. Якщо вона запрацює, то українцям не доведеться зібрати додаткові гроші на пологи.

Як раніше повідомляло видання "Коментарі", лікарі назвали бюджетний овоч для швидкого схуднення.