Головна Новини Здоров'я медицина майбутнього Лікарі вперше успішно застосували на людині анабіоз
commentss НОВИНИ Всі новини

Лікарі вперше успішно застосували на людині анабіоз

Техніка анабіозу буде використовуватися для порятунку життя

21 листопада 2019, 11:15 comments4007
Поділіться публікацією:
Лікарі вперше успішно застосували на людині анабіоз

Американським вченим вперше вдалося ввести людину в стан анабіозу, а після проведення операції благополучно повернути її до життя. Про це повідомляє видання New Scientist.

Міністерство охорони здоров'я США дозволило медикам застосовувати технологію анабіозу в цілях експерименту, щоб рятувати життя людей в екстрених ситуаціях. При цьому, дозвіл самого пацієнта не потрібен, адже мова йде про травми, які можуть привести до зупинки серця (вогнепальні поранення, колоті рани). На даний момент виживання в таких випадках становить не більше 5%, адже у лікарів для допомоги людині є всього кілька хвилин.

За допомогою техніки анабіозу, людський організм швидко охолоджують до температури 10-15 градусів за Цельсієм, замінюючи його кров крижаним фізрозчином. При такій процедурі мозкова діяльність практично зупиняється, і медики фіксують клінічну смерть. Після цього, людину від'єднують від системи охолодження і перевозять в операційну. З цього моменту лікарі замість 5 хвилин мають в запасі дві години, щоб усунути причину сильної крововтрати. По закінченню цього часу, клітини мозку почнуть вмирати і приведуть до незворотнього процесу.

Після операції пацієнтові відновлюють звичайну температуру і запускають його серце. Перша успішна техніка застосування анабіозу пройшла в середу, 20 листопада, в США. Результати експериментів зможуть представити не раніше 2021 року.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що вчені винайшли пластир, який дозволяє склеювати рани всього за кілька секунд.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!