Головна Новини Здоров'я медицина майбутнього Створена диво-плівка, яка відштовхує віруси та бактерії
commentss НОВИНИ Всі новини

Створена диво-плівка, яка відштовхує віруси та бактерії

За допомогою цієї плівки можна зменшити поширення бактерій

16 грудня 2019, 11:20 comments2089
Поділіться публікацією:
Створена диво-плівка, яка відштовхує віруси та бактерії

Канадські вчені представили новий винахід, за допомогою якого можна істотно знизити кількість шкідливих бактерій і вірусів. Про це повідомляє видання CNN.

Дослідники представили захисну плівку, яку можна використовувати як в побуті, так і в медицині, громадському транспорті та інших місцях, де можуть мешкати небезпечні бактерії. За допомогою своєї гнучкою і міцною поверхні, яка складається з мікроскопічних "зморшок", плівка здатна відштовхнути від себе краплі води та іншої рідини, а значить захистить продукти та інші предмети від осідання на них вірусів.

Вчені вважають, що їх розробка здатна знизити поширення таких бактерій, як сальмонела і лістерія, достатньо лише упакувати продукти харчування в цю плівку. Так само нею можна обклеїти ручки дверей, поручні в транспорті та інші речі. Багато шкідливих мікробів та бактерій, які стійкі до більшості лікарських засобів, легко передаються від однієї людини до іншої, тому дуже важливо зменшити їх поширення.

Куратор дослідження вважає, що їхній винахід допоможе людям уникнути багатьох інфекційних захворювань, а також зробить їх продукти більш безпечними для вживання.

djNm-V6PnuR45-Q7u329CYxXx.png

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що американські вчені розробили пластир, які може за кілька секунд склеїти рани.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!