Головна Новини Здоров'я онкологія Популярні ліки від печії можуть провокувати рак
commentss НОВИНИ Всі новини

Популярні ліки від печії можуть провокувати рак

Американські вчені назвали препарати, що провокують рак

17 вересня 2019, 19:59 comments3046
Поділіться публікацією:
Популярні ліки від печії можуть провокувати рак

В препараті від печії, були виявлені канцерогенні речовини, що провокують онкологію.  Таку заяву зробило американське агентство соціальних служб та охорони здоров'я ( FDA ).

У ліках було знайдено NDMA — речовина N-нітрозодіметіламін.  Даний "компонент" знайшовся в таких препаратах як "Ранітидин", він також відомий багатьом під найменуванням "Зантак". 

В дослідженнях, які проводили вчені на тваринах було виявлено вплив NDMA на виникнення онкології.

Агентство видало рекомендацію щодо припинення прийому відповідного препарату.  На даний момент встановлюється, чи дійсно малі дози NDMA можуть впливати на здоров'я людей і провокувати рак.

Як раніше повідомляло видання "Коментарі", вчені з'ясували, кому не варто боятися раку. Шведські дослідники назвали групу крові, яка виявилася найменш вразливою" перед раком. З'ясувалося, що люди, які мають першу групу крові, рідше страждають цим недугом. 

Також вченим вдалося з'ясувати, яким видом раку найчастіше хворіють пацієнти з іншими групами крові. Виявилося, що ті, хто має другу групу найчастіше хворіють на рак шлунка, а володарі третьої і четвертої груп — рак підшлункової залози.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!