Головна Новини Здоров'я онкологія Знайдено рослину, яка успішно бореться з раком
commentss НОВИНИ Всі новини

Знайдено рослину, яка успішно бореться з раком

Екстракт цієї рослини може допомогти в розробці ліків

3 січня 2020, 10:50 comments4111
Поділіться публікацією:
Знайдено рослину, яка успішно бореться з раком

Вчені зі всього світу активно працюють над ліками, які могли б перемогти онкологічні захворювання. Нещодавно індійські фахівці провели дослідження і виявили екстракт рослини, який вибірково знищує ракові клітини. Про це повідомляє видання Nanoscale.

Експерти з'ясували, що рідкісна рослина з екзотичним зовнішнім виглядом під назвою Антоцефалус кадамба або Дерево Крішни, може допомогти в розробці нової методики лікування серйозного захворювання. Екстракт цієї рослини в поєднанні з певними барвниками здатний знищити пошкоджені клітини.

В ході дослідження з'ясувалося, що під впливом інфрачервоного світла, взята з рослини речовина змінюється. Відбувається непрямий процес регенерації (відновлення) клітин. Інфрачервоне випромінювання активує речовини, які підвищують протиракові властивості. Цей екстракт перевіряли на здорових і уражених захворюванням клітинних лініях, і він вибірково знищував ракові клітини.

Експерти провели досліди на гризунах і продовжують працювати над дослідженням. Поки рано говорити про те, що експеримент на людях покаже позитивний результат, але це відкриття може допомогти в розробці нової ефективної методики лікування.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, які продукти знижують ризик розвитку раку шлунка.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!