Головна Новини Здоров'я наше тіло Медики назвали відмінності жіночої та чоловічої крові
commentss НОВИНИ Всі новини

Медики назвали відмінності жіночої та чоловічої крові

Обсяг чоловічого серця більше жіночого на 100-200 мл

9 вересня 2019, 15:40 comments17014
Поділіться публікацією:
Медики назвали відмінності жіночої та чоловічої крові

Всім відомо, чим чоловік відрізняється від жінки і навіть кров у чоловічої половини людства зовсім не така, як у жіночої.

Як стверджують медики, різний і об'єм крові, що циркулює в наших організмах: у жінок він становить 4-4,5 літра, а у чоловіків – 5-6 літрів. Обсяг чоловічого серця більше жіночого на 100-200 мл, а вага – на 50 грамів більше.

А ось серце у більшості чоловіків б'ється повільніше – в середньому близько 72 ударів в хвилину. У жінок цей показник дорівнює 90 ударів в хвилину.

Кров'яний тиск у представників чоловічої статі вище, ніж у представниць жіночої приблизно на 10 пунктів. Саме тому чоловіки більш схильні до підвищеного кров'яного тиску і гіпертонії.

Більше в крові чоловіків і гемоглобіну. Якщо вірити Олександру Куренкову, автору видання "Все про кров. Кровотворна система", в нормі в кожному літрі жіночої крові міститься 120-150 грамів гемоглобіну, а в кожному літрі чоловіків – 130-160 г. Саме з цієї причини для перенесення 1 літра кисню жінці необхідно 7 літрів крові, а чоловікові – всього 6 літрів. Однак тому дами менш витривалі і набагато швидше втомлюються, ніж їхні кавалери.

Тим не менш, деякі переваги у жіночої кровоносної системи все-таки є. Наприклад, у представниць жіночої статі більш еластичні судини, вони легше переносять втрату крові. Для чоловіка втрата всього літра крові, швидше за все, обернеться летальним результатом, а жінці може навіть не знадобиться переливання.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що названо самий рідкісний і цінний тип крові.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!