Головна Новини Здоров'я наше тіло Стало відомо, на які хвороби може вказувати набряк ніг
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, на які хвороби може вказувати набряк ніг

Багато причин можна виправити самостійно

13 вересня 2019, 11:30 comments2667
Поділіться публікацією:
Стало відомо, на які хвороби може вказувати набряк ніг

Набряки ніг можуть вказувати як на безпечні і тимчасові  порушення в організмі, так і на появу серйозних хвороб.

Виникнення набряків на нижніх кінцівках — це синдром, який може виникати як наслідок цілого ряду. Медики відзначають, що в багатьох випадках, коли поява набряків пов'язана з образом життя або нездоровими звичками, людина здатна самостійно допомогти своїм ногам.

Зокрема, для цього рекомендуються вправи, а також відпочинок в такому положенні, щоб ноги були вище та відбувався відтік застояної крові. Також для боротьби з набряками ніг корисні продукти, що містять калій: банани, листовий салат, абрикоси або курага, персики, кавуни. Але якщо після прийнятих заходів допомоги ногах набряки не проходять, можливо, їх поява пов'язана з якоюсь серйозною проблемою в організмі.

При захворюваннях серця, як правило, набрякають обидві кінцівки. Зазвичай це трапляється у другій половині дня. У ранкові години набряк трохи зменшується. Він може бути м'яким і щільним, іноді поширюється до колінного суглоба.

Якщо людина страждає на захворювання венозної системи (варикозне розширення вен, тромбофлебіт), набряки частіше однобічні. При двосторонніх одна з гомілок вражається більше. Такі набряки зазвичай щільні і швидко не проходять. Вони посилюються, якщо людині доводиться довго стояти або сидіти.

На проблеми з нирками можуть вказувати набряки ніг в ранкові години. До вечора вони зазвичай зменшуються. При ниркових захворюваннях з'являється і набряклість обличчя.

Тому в тому випадку, коли домашні засоби від набряклості не допомагають, слід відвідати лікаря — терапевта, кардіолога, флеболога або уролога.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що лимон може позбавити від виразки шлунка і набряків.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!