Головна Новини Здоров'я наше тіло Вчені виявили новий гормон стресу
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені виявили новий гормон стресу

Цей гормон мобілізує організм краще адреналіну

17 вересня 2019, 15:50 comments1999
Поділіться публікацією:
Вчені виявили новий гормон стресу

Вчені з Колумбійського університету (США) виявили раніше невідомий механізм, який готує тварин і, ймовірно, людей до запуску фізіологічної реакції "бий або біжи".

Ця реакція характеризується підвищеним серцебиттям, припливом великої кількості енергії та тремтінням кінцівок. Фахівці припустили, що стан, в якому організм мобілізується для усунення загрози викликаний не адреналіном, а гормоном кісток – остеокальцином.

Раніше вважалося, що цей гормон необхідний для правильного обміну речовин в організмі, а також для поліпшення витривалості та пам'яті людини. Однак, дослідження вчених привели до дивовижного відкриття.

З'ясувалося, що гормон остеокальцин здатний швидше реагувати на екстрені ситуації, що призводить до швидкої адаптації організму до стресу. Свої припущення вчені вирішили перевірити за допомогою двох досліджень.

Під час першого експерименту, мишей піддавали стресу і вимірювали рівні різних гормонів. При цьому відзначалося різке збільшення кількості як адреналіну, так і остеокальцину.

Інший експеримент над тваринами підтвердив, що після видалення кори надниркових залоз та штучного придушення її функцій, під час стресу у мишей підвищувався рівень остеокальцину: адреналін вони були неспроможні виробляти. Однак, тварини демонстрували класичні симптоми реакції "бий або біжи".

І навпаки, у мишей з пригніченим синтезом остеокальцину такої реакції не спостерігалося, незважаючи на високий рівень адреналіну.

Вчені стверджують, що для більш точних результатів необхідно провести ще більше випробувань.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, коли стрес може бути корисним для здоров'я.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!