Головна Новини Здоров'я наше тіло П'ять простих вправ для зняття болю в спині та шиї
commentss НОВИНИ Всі новини

П'ять простих вправ для зняття болю в спині та шиї

Багатьом знайомий стан, коли м'язи шиї скуті, а плечі напружені

18 вересня 2019, 10:30 comments6452
Поділіться публікацією:
П'ять простих вправ для зняття болю в спині та шиї

Більшість людей звикли довго сидіти за комп'ютером, висунувши голову вперед, або опускати її, годинами дивлячись в телефон, тому м'язам шиї доводиться нелегко. Постійна напруга викликає больові відчуття і скутість.

Для швидкого усунення проблеми рекомендується виконання наступного комплексу вправ:

- Вправа перше. Треба стати прямо й підняти руки догори. Подивитися вгору, потягнутись і стати навшпиньки. Замріть в такій позі на кілька секунд. Повертайте головою спочатку за годинниковою стрілкою, потім — в іншу сторону. Поверніться у вихідне положення, поставивши повністю стопу на підлогу, опустивши руки вниз. Поверніть голову вправо, вліво. Виконувати вправу рекомендується 3-4 рази по кілька заходів в день.

- Вправа друге. Потрібно сісти, зігнувши ноги в колінах, опустившись на п'яти. Виконуйте нахили корпуса вперед, піднявши руки вгору, вдихнувши. Видихаючи, опускайте руки вниз. Зробити 5-7 разів.

- Вправа третє. Для її виконання ляжте на підлогу. Потрібно упертися руками в поверхню і підняти корпус, розслабивши шию і опустивши голову вниз. Постійте в такій позиції кілька секунд. Виконуйте вправу 2-3 рази.

- Вправа четверте. Ляжте на підлогу, зігніть ноги в колінах. Підводячись, обхопіть руками ноги і опустіть голову. Потім робіть нахили ніг в кожну сторону, намагаючись не відривати спину від поверхні.

- Вправа п'яте. Станьте прямо. Руки потрібно зігнути в ліктях і поставити на стегна. Відводите лікті назад, злегка піднімаючи вгору голову і встаючи навшпиньки. Потім повертайтеся у вихідне положення.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, як зняти втому очей.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!