Головна Новини Здоров'я наше тіло Вчені виявили гени, які захищають від небезпечної бактерії
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені виявили гени, які захищають від небезпечної бактерії

MRSA – бактерії, стійкі до певних типів антибіотиків

19 вересня 2019, 16:20 comments1550
Поділіться публікацією:
Вчені виявили гени, які захищають від небезпечної бактерії

Дослідники з Університету Дьюка в ході ретельного вивчення організму 68 осіб довели, що генетична мутація може допомагати людям у боротьбі зі смертельно небезпечним метицилін-стійкий золотистим стафілококом.

Половина з добровольців страждала від стійкої інфекції, а решта 34 змогли позбутися від цієї бактерії у себе в кровотоці всього за 5 днів лікування.

Всі добровольці пройшли через секвенування генома. Воно продемонструвало, що у 62% пацієнтів, які позбавилися від інфекції, була мутація гена під назвою DNMT3A. Аналогічна ситуація спостерігалася лише у 9% пацієнтів, які зіткнулися з стійкою формою хвороби.

Так, нове дослідження продемонструвало докази генетичних варіантів, які допомагають жертвам золотистого стафілокока (MRSA) позбавлятися від підступної інфекції крові. MRSA є різновидом бактерії, яка демонструє резистентність до деяких антибіотиків широкого профілю, з-за чого її стає важче лікувати. При цьому вона абсолютно нешкідливо мешкає на шкірі приблизно кожної 30-ї людини.

Але якщо MRSA потрапляє в кров, то може викликати жар, озноб та запаморочення, а в тяжких випадках зараження крові, запалення легенів та смерть. Особливо небезпечний MRSA для пацієнтів в лікарнях, у яких спостерігаються проблеми з імунітетом.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що знайдено спосіб швидко зупинити застуду.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!