Головна Новини Здоров'я наше тіло Вчені з'ясували, чому голодна людина стає злою
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені з'ясували, чому голодна людина стає злою

Це знання може допомогти в лікуванні ожиріння та агресивності

27 вересня 2019, 12:35 comments5747
Поділіться публікацією:
Вчені з'ясували, чому голодна людина стає злою

Багато людей відчувають себе більш дратівливими, нервовими і навіть злими, коли відчувають голод. Дослідники вважають, що така поведінка цілком зрозумілао і відбувається через падіння рівня глюкози в крові.

Лікар-терапевт Георгій Сапего вважає, що "низький цукор" здатний активувати в організмі гормони стресу – кортизол і адреналін. Якщо інсулін заганяє глюкозу із крові в клітини, то кортизол з адреналіном навпаки підвищують її рівень.

У деяких людей підвищений кортизол викликає напади агресії, а адреналін запускає реакцію "бий або біжи". Обидва гормони можуть виводити людей з рівноваги.

Крім того, сам по собі низький рівень глюкози в крові погано впливає на мозок. Деякі внутрішні гальмівні механізми можуть відмовляти, і в голодній людині прокидається звір.

Іншу точку зору щодо цієї проблеми висловила доцент Боденського інституту ожиріння, харчування, тренувань і розладів харчування при Університеті Сіднея Аманда Саліс.

За її словами, агресивність під час голоду є механізмом виживання, який передається людині на генетичному рівні. Наші предки були змушені боротися за їжу і агресивність колись була важливою перевагою. Аманда впевнена, що люди сьогодні несуть в собі ці гени, тому й реагують так на почуття голоду.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що злість допомагає боротися із зайвою вагою.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!