Головна Новини Здоров'я наше тіло Небезпечні захворювання, які легко переплутати з застудою
commentss НОВИНИ Всі новини

Небезпечні захворювання, які легко переплутати з застудою

Часто вказаним симптомам не надають особливого значення

7 жовтня 2019, 17:25 comments3231
Поділіться публікацією:
Небезпечні захворювання, які легко переплутати з застудою

В осінньо-зимовий період традиційно починається сезон простудних захворювань. Раптово може з'явиться кашель, нежить, слабкість у тілі, яким з початку багато хто не надає особливого значення. Однак, за такими симптомами може ховатися куди більш небезпечне захворювання.

Грип

Всім відомо, що ранні симптоми грипу та застуди дуже схожі, тому їх легко переплутати. Однак, є один сигнал, який з майже стовідсотковою ймовірністю попереджає про початок грипу — це болі в тілі. Захворювання характеризується кашлем, підвищеною температурою, болем у м'язах, суглобах та інших внутрішніх органах, наприклад, шлунку. Отже, якщо на тлі "простудних" симптомів ви відчуваєте слабкість, ломоту та біль по всьому тілу – зверніться до лікаря, є підозра на грип.

Ангіна

При застуді найчастіше з'являється нежить і першіння в горлі, температура може піднятися до 38 градусів, але легко збивається і при своєчасному лікуванні швидко проходить. Ангіна має схожі симптоми, але вважається однією з найнебезпечніших ЛОР-захворювань. Крім першіння в горлі з'являється сильний біль при ковтанні, почервоніння горла, висока температура, а під час гострої стадії ангіни – білі гнійники на мигдалинах. Краще не займатися самолікуванням, а відразу відправитися на прийом до лікаря.

Вушна інфекція

Застуда може перейти у вушну інфекцію — і це відбувається частіше, ніж нам хотілося б. Під час застуди в горлі та носі накопичується слиз, який може потрапити у вухо і викликати запальний процес. Так що, не варто ігнорувати, здавалося би, нічим не небезпечні симптоми, адже це може негативно позначитися на нашому здоров'ї.

Бронхіт

Найчастіше люди не серйозно ставляться до такого захворювання, як бронхіт. Він розвивається на основі "простудних" симптомів: з'являється кашель, втома, болі в грудях, скаче температура до 37 градусів, а часом і не всі ознаки проявляються. Бронхіт часто недооцінюють і це призводить до запалення легень, серцевої недостатності, бронхіальної астми. Якщо кашель не проходить більше двох тижнів, з'явилися хрипи і жорстке дихання – терміново на обстеження, з такою недугою жартувати не варто.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, як швидко зупинити застуду.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: Комментарии
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!