Головна Новини Здоров'я наше тіло Алергія на цитрусові: звідки вона береться і що робити
commentss НОВИНИ Всі новини

Алергія на цитрусові: звідки вона береться і що робити

У багатьох ця алергія є не вродженою, а набутою

9 жовтня 2019, 10:50 comments3792
Поділіться публікацією:
Алергія на цитрусові: звідки вона береться і що робити

Алергія на цитрусові виникає з-за гіперчутливості імунної системи, що сприймає нешкідливий продукт як небезпечний для здоров'я. Які основні симптоми і чи можна позбутися від такого виду алергії?

У складі цитрусових знаходяться хімічні речовини, які імунна система може сприймати як чужорідні, тому на них реагує викидом гістаміну. Звідси і з'являються перші симптоми: нежить, набряк гортані, почервоніння і висипання на шкірі. Алергічна реакція з'являється практично відразу, тому необхідно вчасно надати людині медичну допомогу.

Відомо, що алергія на цитрусові може виникнути в будь-якому віці, вона може бути набутою, наприклад, внаслідок ослабленого імунітету або прийому ліків, а може бути закріплена на генетичному рівні.

В першу чергу, щоб позбутися від алергії потрібно повністю виключити зі свого раціону цитрусові. Якщо симптоми вже проявилися – лікування залежить від ступеня тяжкості хворого. Як правило, для усунення ознак алергії призначають антигістамінні препарати і сорбенти, які допомагають вивести з організму залишки токсинів.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, як захистити дитину від алергії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: Комментарии
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!