Головна Новини Здоров'я наше тіло Хвороби, які можна діагностувати по очах людини
commentss НОВИНИ Всі новини

Хвороби, які можна діагностувати по очах людини

Поставити діагноз можна, заглянувши в очі - «дзеркало душі»

9 жовтня 2019, 14:40 comments2739
Поділіться публікацією:
Хвороби, які можна діагностувати по очах людини

Очі є важливим органом, який може сигналізувати про ряд серйозних захворювань і відображати загальний стан організму.

"Пливе" в очах

У сучасному світі, який заполонили гаджети, люди часто стикаються з проблемою перенапруження очей. Одним з симптомів, що вказує на втому є раптова розмитість "картинки", яка швидко проходить, якщо дати очам відпочити. Однак нечіткий зір може бути сигналом, який передвіщує появу куди більш серйозних захворювань. Якщо у людини все "пливе" перед очима, значить є проблеми з припливом крові до очей і головного мозку. Це може бути симптомом інсульту або мігрені, у першому випадку слід негайно звернутися за медичною допомогою.

Опуклі очі

Подібний симптом може виникнути через надмірну кількость гормонів, які виділяє щитовидна залоза. Проблему ігнорувати ні в якому разі не можна, приборкати щитовидку допоможе медикаментозне лікування, можливо знадобиться і хірургічне втручання.

Відчуття "пелени" перед очима

Ситуації, коли виникає затуманення зору, а також проблеми з видимістю в темний час доби дуже небезпечні для очей. Така ознака може вказувати на діабет, який провокує підвищення рівня цукру в крові. Своєчасне лікування допоможе уникнути серйозних наслідків, наприклад, розриву дрібних судин в очах.

Опущені повіки

Цей симптом може бути причиною нервово-м'язового захворювання – міастенії. При цьому страждають не тільки очі, але і вся імунна система людини. Для полегшення симптомів може знадобитися переливання крові та медикаментозна терапія.

Пожовтіння білків очей

Жовтий відтінок шкіри та очей розповість про проблеми з печінкою і підвищений рівень білірубіну (головного компонента жовчі в організмі). У таких випадках слід пройти медичне обстеження, а також переглянути свій спосіб життя: відмовитися від шкідливої їжі та згубних звичок.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, які небезпечні хвороби можна легко переплутати з застудою.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!