Головна Новини Здоров'я наше тіло Медики пояснили, чим небезпечний сон на голодний шлунок
commentss НОВИНИ Всі новини

Медики пояснили, чим небезпечний сон на голодний шлунок

Щоб схуднути, багато людей йдуть на відчайдушні вчинки

15 жовтня 2019, 09:55 comments8300
Поділіться публікацією:
Медики пояснили, чим небезпечний сон на голодний шлунок

Експерти вважають, що лягати спати з порожнім шлунком категорично не можна. Це може підірвати здоров'я і підштовхнути до набору ваги.

Перед сном шлунок своїм бурчанням нагадує, що пора щось перекусити. Але багато хто вперто ігнорує почуття голоду, думаючи в першу чергу про фігуру. Фахівці не рекомендують лягати спати на голодний шлунок, адже це може негативно позначитися на самопочутті.

В першу чергу, почуття голоду може викликати безсоння, а якщо людині вдасться заснути, тоді сон буде переривчастим і не тривалим. Ви будете відчувати втому, дратівливість і сонливість протягом всього дня.

Сон на порожній шлунок також може призвести до нестачі харчових речовин в організмі, а саме магнію, вітамінів В12 і D. Якщо постійно ігнорувати почуття голоду почнуться проблеми з обміном речовин, а це відобразиться на рівні інсуліну і холестерину в крові.

Крім цього, голод змусить організм накопичувати ще більше жиру, що призведе до набору зайвої ваги.

Ще однією причиною, через яку не варто лягати спати на порожній шлунок є поганий настрій. Як говорить приказка "голодна людина — зла людина", а постійна дратівливість та незадоволення може з часом перерости в апатію.

Дієтологи радять ні в якому разі не пропускати обід і спокійно їсти ввечері. Правда, не варто налягати на жирну і висококалорійну їжу.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, як безсонні ночі впливають на кишечник.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!