Головна Новини Здоров'я наше тіло Чим небезпечний інсульт і як знизити ризик захворювання
commentss НОВИНИ Всі новини

Чим небезпечний інсульт і як знизити ризик захворювання

Інсульти входять у трійку найбільш поширених причин смертності

17 жовтня 2019, 12:40 comments2710
Поділіться публікацією:
Чим небезпечний інсульт і як знизити ризик захворювання

Щорічно в Україні інсульт трапляється у 111 тисяч людей, часто — з летальним результатом. Саме тому дуже важливо знати, як знизити ризик захворювання і які його основні симптоми.

Інсульт – це гостре, раптове, порушення мозкового кровообігу, розрив чи закупорка однієї з судин мозку. Це захворювання може виникнути у дорослої людини в будь-якому віці, але цьому передують різні порушення.

Людям, яких мучать часті головні болі, запаморочення, рухові розлади і оніміння кінцівок необхідно терміново звернутися до лікаря і пройти обстеження. У зоні ризику також перебувають ті, у кого спостерігається підвищений тиск. При такому симптомі слід вчасно приймати спеціальні препарати для його зниження і контролювати тиск протягом дня.

Для того, що знизити ризик виникнення інсульту необхідно регулярно проходити огляд у фахівця, це дозволить вам вчасно виявити проблему і забезпечити своєчасне лікування.

Не забувайте контролювати свою вагу. Надлишкова маса тіла може стати причиною виникнення діабету, підвищеного тиску і великого навантаження на серце.

Крім цього, відмовтеся від куріння, така згубна звичка в 2-3 рази збільшує ризик появи інсульту, особливо, після 50-річного віку. Краще займіться помірною фізичною активністю, хоча б по 30 хвилин в день.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, які продукти вбережуть від інсульту.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!