Головна Новини Здоров'я наше тіло Зміцнюємо імунітет дитини: ефективні способи
commentss НОВИНИ Всі новини

Зміцнюємо імунітет дитини: ефективні способи

Саме харчування — запорука захисту від вірусів та хвороб

23 жовтня 2019, 02:15 comments2370
Поділіться публікацією:
Зміцнюємо імунітет дитини: ефективні способи

Всі, у кого є маленькі діти, розуміють, що головне – з раннього дитинства зміцнити здоров'я дитини, адже без нього неможливий подальший повноцінний розвиток. Які способи допоможуть підтримувати захисні сили організму в сезон застуд?

Правильний вміст калорій у раціоні. Батькам необхідно подбати про те, щоб щоденне меню дошкільника було не тільки смачним і різноманітним, а й корисним. В першу чергу, потрібно правильно збалансувати раціон, щоб організм збагачувався вітамінами і корисними речовинами. Якщо малюк постійно недоїдає, а їжа не надає йому калорій, необхідних для повноцінного розвитку, його імунітет буде знижуватися. Постарайтеся зробити так, щоб кожен день дитина вживала свіжі фрукти і овочі, різні супи та каші, а також фруктові натуральні соки і молочні коктейлі, до яких можна додати горіхи або мед.

Поліненасичені жирні кислоти омега-3 є надзвичайно важливими для розвитку дитини, оскільки вони визначають правильний розвиток нервової та імунної систем, знижують сприйнятливість до стресових ситуацій. Крім того, вони підтримують шкіру, позбавляють її від сухості, адже вона к найбільший зовнішній орган, що захищає організм від інфекцій.

Щоденні прогулянки на свіжому повітрі і фізична активність дитини справляють значний вплив на функціонування всього організму. Під час прогулянок дитина відчуває контакт з різними бактеріями і вірусами, які організм здатний імунізувати, виробляючи відповідні антитіла. Вони циркулюють в лімфатичній системі та використовуються в момент небезпеки.

Повноцінний сон. Дитина повинна лягати спати не пізніше 22:00 і рано вставати. Це необхідно для правильного психоемоційного розвитку та збереження здоров'я в цілому. Дитячу кімнату треба провітрювати не менше 20-30 хвилин перед відпочинком.

Антиоксиданти, в тому числі вітамін С, токоферол, поліфеноли і селен підтримують нейтралізацію вільних радикалів в організмі, нейтралізують запалення і в той же час зміцнюють імунну систему. Природними джерелами антиоксидантів є овочі і фрукти, а також горіхи і масла (деякі з антиоксидантів — жиророзчинні вітаміни).

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, які сухофрукти здатні зміцнити імунну систему восени.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: Комментарии
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!