Повсякденні речі, після яких обов'язково потрібно мити руки

Антисептики не зможуть забезпечити надійний захист від мікробів

Лікарі назвали речі, після взаємодії з якими, обов'язково потрібно мити руки. Така проста гігієнічна процедура запобігає розвитку хвороботворних бактерій.

Першими в списку найбільш "брудних" речей виявилися гроші. Це не дивно, адже грошові купюри і копійки проходять через безліч рук і лежать в різних місцях, тому на їх поверхні зберігаються різні бактерії, починаючи від сальмонели, кишкової палички, закінчуючи ДНК тварин.

На другому місці – мобільний телефон. Вчені довели, що на поверхні наших мобільних пристроїв можуть перебувати небезпечні бактерії, зокрема, золотистий стафілокок. Ми часто беремо гаджети брудними руками, залишаємо їх на різних поверхнях, деякі навіть беруть телефон в туалет, тому не забувайте очищати пристрій від мікробів і мити руки.

У списку брудних речей також виявилися поручні в автобусах і тролейбусах, дверні ручки в різних громадських місцях, кнопки ліфта і клавіатура банкоматів.

Крім цього, ретельно мити руки варто після використання кухонної губки, яку визнали розсадником бактерій. Так що, не забувайте очищати її від залишків їжі.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, яке місце в будинку визнали самим "брудним".