Головна Новини Здоров'я наше тіло Солоний, гіркий, кислий: про що розповість присмак у роті
commentss НОВИНИ Всі новини

Солоний, гіркий, кислий: про що розповість присмак у роті

По присмаку можна дізнатися, який орган хворий

30 жовтня 2019, 09:55 comments21580
Поділіться публікацією:
Солоний, гіркий, кислий: про що розповість присмак у роті

Багато хто скаржиться на неприємний присмак у роті, особливо вранці. Це може бути причиною неправильного харчування, поганої гігієни і порушень в роботі шлунково-кишкового тракту. Але є ряд і інших захворювань, про які може сигналізувати неприємний присмак.

Кислий присмак

Мабуть, має найпростіші пояснення. Це підвищена кислотність, пов'язана з надмірним виробленням соляної кислоти в шлунку, гастритом або захворюванням, яке проявляється періодичним викидом шлункового соку в стравохід. Найчастіше кислий присмак у роті виникає через переїдання копченої або жирної їжі, після чого виникає печія, відрижка, біль у животі. Крім цього, постійний кислий присмак у роті, що супроводжується сильним неприємним запахом з рота, сигналізує про порушення нормальної мікрофлори кишечника. Інші симптоми дисбіозу можуть включати постійну слабкість, втрату апетиту, діарею.

Гіркий присмак

Причини гіркоти у роті потрібно шукати в жовчному міхурі та жовчовивідних шляхах, також варто перевірити печінку. Якщо вчасно не звернути на це увагу, застій жовчі викличе запальні процеси і створить умови для появи каменів (жовчнокам'яна хвороба), а також призведе до розвитку патогенних бактерій. Неприємний присмак може з'явитися вранці, після їжі або прийому деяких лікарських препаратів. Найчастіше гіркий присмак спостерігається після вживання великої кількості жирних, копчених і маринованих продуктів.

Солодкий присмак

Найбільш частою причиною постійного солодкого присмаку в роті є зміна вуглеводного обміну в організмі, а також порушення секреції інсуліну. Якщо з'являється печія, нудота і здуття живота – це може сигналізувати про порушення в роботі підшлункової залози. Солодкий присмак у роті може з'явитися також через регулярний стрес, переїдання і захворювання органів ендокринної системи.

Солоний присмак

Такий симптом зустрічається рідше всього. Солоний присмак може означати зневоднення організму, через брак води склад слюни змінюється, і вона стає більш концентрованою. Серед причин появи незвичного присмаку також виділяють: захворювання щитовидної залози, запалення носоглотки і порожнини рота, відсутність належної гігієни. В першу чергу, для усунення солоного присмаку варто збільшити норму споживання води, якщо не допоможе – зверніться до лікаря.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, які продукти врятують від неприємного запаху з рота.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!