Головна Новини Здоров'я наше тіло Вчені розповіли, що високий рівень шуму у містах призводить до смертельних хвороб
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені розповіли, що високий рівень шуму у містах призводить до смертельних хвороб

Дослідження показало, що тихі зелені райони знижують ризик хвороб на 25%

30 жовтня 2019, 23:35 comments1832
Поділіться публікацією:
Вчені розповіли, що високий рівень шуму у містах призводить до смертельних хвороб

Група вчених з Іспанії виявила, що проживання в місцях з високим рівнем шуму і забрудненим  повітрям підвищує ризик ішемічного інсульту. Вчені зазначили, що галасливі райони не тільки збільшують ймовірність настання інсульту, а й на 30% підвищують складність перебігу і наслідки хвороби.

До традиційних ризиків відносять ожиріння, діабет, куріння, малорухливий спосіб життя і гіпертонію. Дослідження показало, що фактор несприятливого місця проживання – додаткова причина розвитку інсульту.

У дослідженні взяли участь майже 3000 осіб з Барселони, які проходили лікування від ішемічного інсульту в період між 2005 і 2014 роками. Під час дослідження вчені аналізували стан пацієнтів в момент надходження до лікарні й після лікування, а також умови їх проживання — рівень шуму, рівень забруднення повітря і наявність паркових зон і скверів поблизу.

Дослідження показало, що тихі зелені райони знижують ризик хвороб на 25%. Чим більше в районі зелених насаджень, тим менші будуть наслідки інсульту. 

Нагадаємо, що для ішемічного інсульту характерне закорковування кровоносної судини в головному мозку, який блокує кровотік і призводить до незворотних наслідків і поразок тканини.

Як раніше повідомляло видання "Коментарі", створена вакцина, яка може перемогти туберкульоз. Дослідники провели низку успішних експериментів і випробували нову вакцину на 3,5 тисячах дорослих людей з Південної Африки, Кенії та Замбії. Очікується, що препарат зможе забезпечити довготривалий захист від інфекційного захворювання, яке вражає органи дихальної системи.







Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!