Головна Новини Здоров'я наше тіло Повсякденні звички, які викликають біль у спині
commentss НОВИНИ Всі новини

Повсякденні звички, які викликають біль у спині

Погана постава справді шкідлива для здоров'я

6 листопада 2019, 17:25 comments2911
Поділіться публікацією:
Повсякденні звички, які викликають біль у спині

Кожна друга людина в світі скаржиться на періодичні або хронічні болі в спині. Але мало хто замислюється над тим, що причиною такого дискомфорту стають шкідливі звички і неправильний спосіб життя.

Якщо болі в спині стали турбувати все частіше, слід звернутися до лікаря за консультацією і звернути особливу увагу на наступні фактори:

Сон на незручному матраці

Якщо вашому матрацу більше 8 років – терміново міняйте його. Після закінчення терміну експлуатації він не може забезпечити спині достатню підтримку, тому можливі проблеми з хребтом, попереком, шиєю та іншими частинами тіла. При виборі нового ортопедичного матрацу рекомендується вибирати середній рівень жорсткості.

Відсутність фізичної активності

Сидячий спосіб життя визнали шкідливою звичкою, що наносить здоров'ю серйозної шкоди. Відсутність мінімальної фізичної активності призводить не тільки до появи зайвої ваги, але й стає причиною болю в спині. Сильні м'язи – це каркас, який підтримує в тонусі наш хребет і оберігає його від різних травм. Постарайтеся вранці робити зарядку, запишіться на йогу або просто гуляйте на свіжому повітрі перед сном.

Тривале перебування в незручній позі

Сидіти весь день в офісі за комп'ютером або працювати стоячи (перукар, продавець) — однаково шкідливо для хребта. Більшу частину дня тіло знаходиться в напруженому стані, тому не дивно, що людину починають турбувати болі в спині. Постарайтеся на роботі робити 5-хвилинні перерви і більше рухатися.

Неправильне піднімання ваги

Більшість людей не звертають уваги на те, як вони піднімають тяжкості, тому не задумуються, що ця звичка може спровокувати біль у спині. Якщо вам потрібно підняти важку сумку, коробку або перенести важкий предмет, то спочатку присядьте з прямою спиною, візьміть вантаж і тільки потім повільно вставайте. Це допоможе знизити навантаження на хребет і не зірвати спину.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, які вправи допоможуть зняти біль у спині та шиї.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!