Головна Новини Здоров'я наше тіло Стоматологи розповіли про причини кровоточивості ясен
commentss НОВИНИ Всі новини

Стоматологи розповіли про причини кровоточивості ясен

Кровоточивість ясен під час чищення зубів — це ненормально

7 листопада 2019, 18:40 comments1881
Поділіться публікацією:
Стоматологи розповіли про причини кровоточивості ясен

Багато хто стикається з проблемою кровоточивості ясен, але лише одиниці приділяють їй належну увагу і займаються лікуванням. Стоматологи розповіли, що служить причиною появи такого симптому і що з цим робити.

В першу чергу, кровоточивість ясен може з'явитися внаслідок травми, до якої призводять неправильно підібрані засоби гігієни. Найчастіше пацієнти використовують зубну щітку високої жорсткості, коли їм потрібна середньої чи м'якоюї жорсткості. Виходить, що людина сама собі травмує ясна, як і у випадку з неправильним використанням зубної нитки і зубочистки.

Таку проблему може спричинити і запалення ясен (гінгівіт), яке виникає через гормональний збій. У групі ризику знаходяться підлітки, вагітні жінки та люди, що приймають гормональні препарати. Також запалення може статися через погану гігієну порожнини рота, а це призводить до руйнування зубів та неприємного запаху.

Серед інших причин кровоточивості ясен виділяють гепатит, ендокринні захворювання, а також прийом препаратів, що розріджують кров.

Для вирішення проблеми варто звернутися до лікаря, який порадить лікувальні пасти та ополіскувачі, а також підбере правильні засоби по догляду за зубами. У деяких випадках може знадобитися професійна чистка та прийом вітамінних добавок.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, які продукти зміцнюють зубну емаль.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!