Головна Новини Здоров'я наше тіло Як виспатися за півтори години: лікарі розкрили секрет
commentss НОВИНИ Всі новини

Як виспатися за півтори години: лікарі розкрили секрет

Відчути себе бадьорим можна і за півтори години сну

8 листопада 2019, 16:20 comments3212
Поділіться публікацією:
Як виспатися за півтори години: лікарі розкрили секрет

Сон – необхідна частина життя кожної людини. Під час сну наш організм відновлює сили і відпочиває, тому ми почуває себе як фізично, так і психічно здоровими. Але багато людей страждають від недосипання, яке призводить до різних захворювань.

Лікарі-сомнологи пояснюють, що виспатися і відчути себе бадьорим можна і за короткий період сну. Тут велику роль має не тривалість, а якість процесу.

Фахівці радять людям, у яких не виходить дотримуватися загальноприйнятої норми сну 7-8 годин, спати рівно півтори години і не перемикати будильник на "ще 10 хвилин". Якщо час дозволяє, можна поспати три години, але не дві, не той випадок.

Відомо, що сон людини поділений на кілька фаз активності, які завжди кратні півтори годинам. В стадії завершення однієї з фаз людина буде відчувати себе бадьоріше, ніж якщо поспить ще півгодини і розбудить організм посеред іншої фази.

Фахівці радять у таких випадках планувати час сну, він має бути кратним 1,5 годинам плюс час на засинання (15-20 хвилин). Дотримуючись цієї методики свої підйоми можна зробити менш болісними.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, які фактори здатні впливати на сон людини.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!