Вчені з'ясували, скільки хвилин сміху в день продовжують життя

Сміх вібраціями нормалізує кровообіг

Всім давно відомий факт, що сміх здатний продовжити життя, але італійські вчені вирішили більш поглибленого вивчити його оздоровчий ефект на організм.

Дослідники з'ясували, скільки хвилин у день повинна сміятися людина, щоб це позитивно позначилося на її самопочутті та здоров'ю в цілому. І виявилося, для того, щоб тривалість життя збільшилася, потрібно сміятися щодня не менше 30 хвилин.

Вчені підкреслюють, що вібрації сміху здатні нормалізувати кровообіг і моторику внутрішніх органів, зокрема печінки та серця. Крім того, під час сміху в організмі підвищується рівень ендорфінів (гормонів щастя), тому людина відчуває легкість, радість і задоволення. Також, цей гормон позитивно позначається на імунній системі людини.

Фахівці порівняли статистичні дані і прийшли до висновку, що сучасні люди сміються менше на 10 хвилин, ніж це робили наші предки понад 500 років тому. Вчені радять усім сміятися більше, щоб підвищити показники і щодня відчувати почуття щастя. Особливо, це слід робити в осінньо-зимовий період, коли багато людей піддаються симптомам депресії і відчувають смуток, втому і роздратування.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, яка психологічна методика допомагає поліпшити настрій всього за 12 хвилин.