Головна Новини Здоров'я наше тіло Вчені з'ясували, скільки хвилин сміху в день продовжують життя
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені з'ясували, скільки хвилин сміху в день продовжують життя

Сміх вібраціями нормалізує кровообіг

14 листопада 2019, 12:50 comments2190
Поділіться публікацією:
Вчені з'ясували, скільки хвилин сміху в день продовжують життя

Всім давно відомий факт, що сміх здатний продовжити життя, але італійські вчені вирішили більш поглибленого вивчити його оздоровчий ефект на організм.

Дослідники з'ясували, скільки хвилин у день повинна сміятися людина, щоб це позитивно позначилося на її самопочутті та здоров'ю в цілому. І виявилося, для того, щоб тривалість життя збільшилася, потрібно сміятися щодня не менше 30 хвилин.

Вчені підкреслюють, що вібрації сміху здатні нормалізувати кровообіг і моторику внутрішніх органів, зокрема печінки та серця. Крім того, під час сміху в організмі підвищується рівень ендорфінів (гормонів щастя), тому людина відчуває легкість, радість і задоволення. Також, цей гормон позитивно позначається на імунній системі людини.

Фахівці порівняли статистичні дані і прийшли до висновку, що сучасні люди сміються менше на 10 хвилин, ніж це робили наші предки понад 500 років тому. Вчені радять усім сміятися більше, щоб підвищити показники і щодня відчувати почуття щастя. Особливо, це слід робити в осінньо-зимовий період, коли багато людей піддаються симптомам депресії і відчувають смуток, втому і роздратування.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, яка психологічна методика допомагає поліпшити настрій всього за 12 хвилин.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!