Як швидко відновити свої нервові клітини

Виявилося, що відновити нервові клітини все-таки можливо

Багато людей звикли думати, що під час стресу та емоційного перенапруження нервові клітини гинуть і не здатні відновитися. Проте, учені спростували це твердження. Про це повідомляє Sunmag.

Нейробіологи вважають, що нервові клітини можливо відновити і на цей процес не потрібно багато зусиль. В першу чергу, необхідна щоденна фізична активність. Виявилося, що регулярні 40-хвилинні пробіжки або заняття на тренажерах здатні викликати активність багатьох ділянок головного мозку, які відповідають за мислення, увагу та цілепокладання.

Крім того, біг та інші фізичні вправи, які виконуються щодня, стимулюють появу нових нервових клітин. Вони будуть відновлювати тоді, коли людина буде рухатися, виявляти бажання жити і прагнути до нових висот, а не лежати на дивані з меланхолійними думками.

Вчені також стверджують, що рух допомагає людині протистояти негативним емоціям, зокрема роздратуванню і гніву, які підвищують в організмі рівень кортизолу (гормону стресу). Нейтралізація цього гормону допомагає заспокоїтися і проявити рішучість при виникненні складних ситуацій.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що тривожні розлади можуть змінити наші клітини.