Головна Новини Здоров'я наше тіло Названа несподівана небезпека ополіскувача для рота
commentss НОВИНИ Всі новини

Названа несподівана небезпека ополіскувача для рота

Хімічний склад ополіскувача шкодить зубам

25 листопада 2019, 09:50 comments3106
Поділіться публікацією:
Названа несподівана небезпека ополіскувача для рота

Кожна людина повинна ретельно стежити за гігієною ротової порожнини, адже від цього залежить не тільки свіжість дихання, але і стан зубів. Проте, британські стоматологи розкритикували ополіскувач для рота, який багато хто використовує після чищення зубів. Про це повідомляє видання Ukrhealth.

Фахівці вважають, що хімічний склад таких ополіскувачів шкодить зубам, тому що нейтралізує дію зубних паст. Разом зі шкідливими мікробами він вбиває і корисні, внаслідок чого порушується вироблення оксиду азоту, який приймає участь в обміні речовин і регуляції рівня цукру в крові.

Крім цього, ополіскувачі для рота згубно впливають на стан зубів, адже вони стають чутливими і це призводить до неминучої появи карієсу. А з цим захворюванням краще не жартувати, адже його ускладнення можуть бути дуже серйозними для здоров'я.

Фахівці підкреслюють, що найчастіше такий засіб гігієни використовують для свіжості дихання, але ефект від них не тривалий. З таким завданням може впоратися і звичайна жувальна гумка. Для догляду за ротовою порожниною слід використовувати зубну пасту з вмістом фтору, щітку та спеціальну нитку для чищення зубів.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, які продукти псують зуби набагато гірше, ніж солодощі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!