Головна Новини Здоров'я наше тіло Що буде, якщо спати на лівому боці: думка лікарів
commentss НОВИНИ Всі новини

Що буде, якщо спати на лівому боці: думка лікарів

Сон саме на лівому боці найбільш корисний для здоров'я

26 листопада 2019, 11:40 comments1635
Поділіться публікацією:
Що буде, якщо спати на лівому боці: думка лікарів

Сон грає дуже важливу роль для організму, так як впливає не тільки на фізичний, але і на психоемоційний стан людини. Однак, якість і тривалість сну багато в чому залежить від пози, в якій людина засинає. Німецькі фахівці провели дослідження і прийшли до висновку, що сон на лівому боці сприятливо впливає на стан здоров'я.

Профілактика печії

Якщо вечеря була ситною і включала в себе гостру їжу, то це може спровокувати появу печії. Такий дискомфорт в області стравоходу може турбувати часто, але ніякої небезпеки для здоров'я немає. Однак, щоб печія не стала причиною безсоння і переривчастого сну, краще відразу засинати на лівому боці. Таким чином, шлунковий сік не потрапить в стравохід і не викличе почуття печіння.

Порятунок від хропіння

Людям, які хропуть уві сні, радять лягати на лівий бік. Така поза поміщає м'язи язика і горла в нейтральну позицію, тим самим запобігаючи цьому звуковому явищу.

Поліпшення травлення

Сон на лівому боці також сприятливо впливає на роботу шлунково-кишкового тракту, тому що їжа буде легше просуватися з тонкого кишечнику в товстий.

Поліпшення роботи лімфатичної системи

Ця система відіграє важливу роль в розподілі рідини в організмі, тим самим впливаючи на імунну функцію. Сон на лівому боці не перешкоджає її роботі і дозволяє швидше очистити організм від токсинів, шлаків та інших відходів.

Користь для вагітних

Майбутнім мамам радять спати на лівому боці, тому що така поза збільшує приплив крові до плоду, а значить дитина отримує необхідну кількість кисню і поживних речовин.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що лікарі визначили саму небезпечну позу для сну.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!