Головна Новини Здоров'я наше тіло Грип 365 днів в році: чому захворювання може перестати бути сезонним
commentss НОВИНИ Всі новини

Грип 365 днів в році: чому захворювання може перестати бути сезонним

Вчені побоюються, що грип перестане бути сезонним захворюванням

2 грудня 2019, 09:45 comments2477
Поділіться публікацією:
Грип 365 днів в році: чому захворювання може перестати бути сезонним

Американські вчені заявили, що глобальне потепління може вплинути на вірус грипу і він набуде стійкої форми. Про це повідомляє видання Popular Science.

В Європі і США грип вважається "зимовою" хворобою, адже саме в цей час року люди масово починають скаржитися на його симптоми і роблять вакцинацію. Проте, вчені побоюються того, що вірус набуде стійкої форми і люди почнуть хворіти на грип протягом усього року, як це відбувається в тропічних країнах.

Виявляється, що в теплому кліматі грип поводиться трохи інакше. Люди в тропіках можуть "підчепити" грип протягом усього року, але дослідники поки не можуть знайти цьому пояснення. Через глобальне потепління зими можуть стати більш теплими і короткими, а значить можлива мутація гриппу, яка зробить його не сезонним, а постійним захворюванням.

Вчені щороку розробляють вакцини від штамів грипу, щоб зробити імунітет людини стійкішим в боротьбі із захворюванням. Але якщо відбудеться різкий стрибок погоди, який призведе до мутації вірусу, підготуватися до епідемії буде складно.

Нагадаємо, вченим за допомогою штучного інтелекту вдалося створити вакцину від грипу, яка здатна запобігти поширенню захворювання.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, які продукти варто виключити зі свого раціону при грипі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Новини партнерів


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!