Головна Новини Здоров'я наше тіло Чи можуть новорічні прикраси завдати шкоди здоров'ю
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи можуть новорічні прикраси завдати шкоди здоров'ю

У деяких новорічних іграшках багато токсичних речовин

4 грудня 2019, 09:55 comments3155
Поділіться публікацією:
Чи можуть новорічні прикраси завдати шкоди здоров'ю

Наближається головне свято року, тому діти та дорослі в передчутті новорічного настрою, подарунків та чарівництва. Саме приємне у святковій метушні – прикрашати ялинку і будинок яскравими новорічними прикрасами. Але наскільки вони безпечні для здоров'я?

Головним символом Нового року є святкова ялинка, тому більшість сімей дістає з горища "бабусину скриню", в якій зберігаються новорічні іграшки, прикраси і декор. Проте, фахівці стверджують, що в таких прикрасах можуть міститися токсичні речовини, зокрема свинець, формальдегід і ртуть. Ці сполуки часто використовують в недорогих фарбах, тому вони можуть залишатися на руках, а після цього потрапляти через ротову порожнину в організм.

У 2014 році фахівці провели дослідження, яке підтвердило, що на 13% новорічних прикрас міститься свинець, що перевищує норму в кілька разів. Пари токсичних речовин можуть викликати алергічну реакцію або отруєння, особливо у дітей.

Експерти стверджують, що велику небезпеку становлять іграшки та прикраси з дешевих магазинів, де на такі товари немає відповідних сертифікатів. У їх складі можуть бути токсичні речовини, які можна визначити навіть за сильним хімічним запахом. Не варто заспокоювати себе тим, що іграшки повисят на ялинці всього кілька тижнів, адже є певні норми безпеки за рівнем запахів і складу таких товарів, якими не варто нехтувати.

Крім цього, потрібно стежити, щоб новорічні прикраси не містили дрібних деталей, які з легкістю може проковтнути маленька дитина. Також батьки повинні стежити за гігієною малюка, після того, як він пограє з іграшками – ретельно помийте руки з милом.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, кому варто утриматися від поїдання мандарин.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!