Головна Новини Здоров'я наше тіло П'ять ефективних способів боротьби зі стресом
commentss НОВИНИ Всі новини

П'ять ефективних способів боротьби зі стресом

Надмірний вплив стресу може підірвати здоров'я

6 грудня 2019, 10:55 comments3183
Поділіться публікацією:
П'ять ефективних способів боротьби зі стресом

Все більше людей в сучасному світі піддаються постійним стресам і нервовому напруженню. А такий стан не просто викликає поганий настрій, але ще й негативно впливає на всі системи організму. Як швидко і ефективно подолати стрес?

Правильне харчування

Регулювати рівень стресу в організмі допоможе правильний вибір продуктів. Ні для кого не секрет, що темний шоколад підвищує вироблення ендорфінів (гормонів щастя), тому його рекомендують вживати в першу чергу. Також побороти тривогу і депресію допоможуть продукти, багаті на жирні кислоти омега-3 (авокадо, морепродукти, риба). Не варто забувати і про вітамін С, який міститься в цитрусових, ківі, смородині.

Прогулянки на свіжому повітрі

Не варто зациклюватися на конфлікті або іншому джерелі, який привів до стресу. Знайдіть час для повільної прогулянки по парку, свіже повітря допоможе позбутися нервового напруження й поліпшить самопочуття.

Міцний сон

Сон – дуже важлива частина життя кожної людини, тому його недолік може впливати як на фізичний, так і на емоційний стан людини. Недосипання може привести до стресу, підвищеної дратівливості і агресії.

Музика, книги, релаксація

Постійний стрес може стати причиною різних захворювань і призвести до погіршення самопочуття в цілому, тому потрібно відволікатися на речі, які приносять задоволення. Увімкніть улюблену музику, почитайте книгу, подивіться фільм – всі ці заняття подарують позитивні емоції і допоможуть забути про неприємні ситуації.

Поговоріть з друзями і близькими

Не потрібно постійно в собі тримати якісь проблеми, краще поділитися ними з друзями або близькими людьми, які не просто вислухають, але й дадуть слушну пораду.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, які продукти допоможуть швидко впоратися зі стресом.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Новини партнерів


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!