Чому правильний режим сну важливий для організму

Кожна людина має виробити правильний режим сну

Ні для кого не секрет, що якісний сон – запорука здоров'я і гарного настрою. Повноцінний відпочинок сприятливо впливає не тільки на фізичний, але і на емоційний стан людини. Чому так важливо дотримуватися правильного режиму сну?

Вчені стверджують, що норма сну для здорової людини становить 7-8 годин і для того, щоб організм правильно функціонував важливо лягати і прокидатися в один і той же час. Ще з раннього віку дітей вчать дотримуватися певного режиму, але на якомусь етапі дорослішання ця звичка, на жаль, зникає.

Справа в тому, що правильний режим сну допомагає контролювати циркадні ритми, які відповідають за роботу всіх систем організму. Багато хто сподівається на те, що, попрацювавши вночі кілька додаткових годин, зможе "відіспатися" днем або на вихідних, але організму таке рішення зовсім не йде на користь.

Порушення режиму сну сильно відбивається на здоров'ї, адже організм не встигає відновити сили, тому з'являється постійна втома, сонливість, низька працездатність і депресивний стан.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, як позбутися сонливості вдень.