Головна Новини Здоров'я наше тіло Чому не варто лягати спати з вологим волоссям
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому не варто лягати спати з вологим волоссям

Лягати спати з мокрою головою дуже шкідливо

13 грудня 2019, 09:30 comments3185
Поділіться публікацією:
Чому не варто лягати спати з вологим волоссям

Лікарі не рекомендують жінкам лягати спати з вологим волоссям. Здавалося б, у такій звичці немає нічого страшного, але експерти навели вагомі аргументи, які доводять, що не потрібно лінуватися сушити волосся перед сном.

Грибок та бактерії

Якщо ви звикли щодня лягати спати з мокрою головою, слід знати, що ваша подушка вбирає вологу і не встигає нормально висохнути. А вологе і тепле середовище – це ідеальне місце для розмноження бактерій і грибка. Вони можуть викликати відшарування на шкірі, які призведуть до випадання волосся. Крім цього, самі того не знаючи, ви будете дихати спорами грибка, який може викликати алергійну реакцію.

Лупа

З лупою стикається дуже багато людей. Причиною її появи може стати сон з вологим волоссям. Справа в тому, що лупа викликає грибок, який активується в певних умовах (тепла і вологи) і запускає запальний процес, зокрема подразнює шкіру і викликає її лущення.

Безсоння

Дискомфорт, який провокує грибок на шкірі голови може заважати нормальному відпочинку. Якщо не вживати ніяких заходів, то лупа призведе до втрати волосся, почервоніння і сильного свербіння. Саме останній фактор може впливати на якість сну, адже ви будете прокидатися з бажанням якомога швидше почухати голову.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, яким міфам про догляд за волоссям не варто вірити.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!