Головна Новини Здоров'я наше тіло Зберігаємо спину здоровою: від яких звичок слід відмовитися
commentss НОВИНИ Всі новини

Зберігаємо спину здоровою: від яких звичок слід відмовитися

Негативно впливають на здоров'я спини і щоденні звички

13 грудня 2019, 12:55 comments6827
Поділіться публікацією:
Зберігаємо спину здоровою: від яких звичок слід відмовитися

Лікарі стверджують, що близько 80% людей у світі скаржаться на болі в спині. Але вв цьому винні не тільки різні захворювання і травми, погіршити стан спини можуть щоденні звички. Від чого слід відмовитися, щоб така проблема не турбувала?

Незручне взуття

Вважається, що найнебезпечнішим взуттям для хребта є туфлі на високому каблуці, тому жінкам не рекомендують ходити на них більше двох годин у день. Проте, фахівці стверджують, що взуття на плоскій підошві також  негативно впливає для здоров'я. В першу чергу, стопа у них нестійка і постійно з'їжджає при ходьбі у внутрішню частину. Якщо щодня ходити в такому взутті, можуть з'явитися проблеми зі зв'язками і сухожиллям, а також викривлення хребта.

Якщо хочете в майбутньому похвалитися здорової спиною, тоді варто зараз вибирати взуття на невеликому каблуці (2-2,5 см) або ж віддавати перевагу спортивному варіанту. Таке взуття допоможе правильно розподілити навантаження і не напружувати спину.

Неправильний спосіб життя

Проблеми зі спиною можуть виникнути через сидячий спосіб життя, який знайомий мільйонам людей, що працюють за комп'ютером. Справа в тому, що спина на протязі всього дня знаходиться в напруженому стані і це погано впливає на поставу. Необхідно на роботі робити регулярні перерви по 5-10 хвилин, щоб змінити положення і розслабитися.

Депресивний стан

Дослідження доводять, що депресивний розлад людини може позначитися на стані її спини. Зокрема, постійний стрес, смуток і роздратування викликають напруження м'язів і людина перестає думати про свою поставу. В наслідок цього, плечі опускаються, спина округляється, тому болю не уникнути.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, які звички продовжують життя.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!